L

Höganäs förvärvar bolag och breddar produktportföljen

Höganäs AB köper tyska bolaget STC. Det handlar om divisionen Surface Technology & Ceramic Powders från H.C. Starck. I och med köpet är företaget helägt av Höganäs.  

STC är tillverkare av ytbeläggningsteknik, keramiska pulver och pulver för additiv tillverkning och har varit en separat enhet inom Starck Group.  Förvärvet är strategiskt viktigt för Höganäs och kompletterar den egna tillverkningen. Företaget kan nu erbjuda en bredare produktportfölj med nya metallpulver till sina kunder.

Höganäs har de senaste månaderna gjort flera förändringar och förvärv. Sedan oktober är Fredrik Emilsson vd och i november blev köpet av Metasphere Technology i Luleå klart.

Metasphere Technology är ett utvecklingsbolag som tagit fram en ny teknik i att atomisera metaller, karbider och keramer vid mycket höga temperaturer. De höga temperaturerna ger rena och runda metallpulver. Särskilt lämpade för att belägga slitytor med.

Anläggningen i Luleå är toppmodern och färdigställandet av en produktionsreaktor ska vara klart innan sommaren. På Höganäs ser man mycket positivt på att få in kunnandet och tekniken i företaget.

Grundaren av Metasphere Technology , Urban Rönnbäck,  arbetar kvar i bolaget och leder verksamheten i Luleå.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 10 januari 2018 14:03 Uppdaterad onsdag, 10 januari 2018 15:04

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter