L

Prototal investerar i HP Multi Jet Fusion 4200

Prototal i Jönköping har nyligen investerat i en 3D-printer modell HP Multi Jet Fusion 4200 från Hewlett Packard, som sålts och levererats av 3D-Center i Västervik. Maskinen är installerad sedan några veckor och fungerar utmärkt enligt Prototals vd Henrik Lundell.

 Henrik Lundell konstaterar nöjt maskinens fördelar:

-Utrustningen ger helt nya möjligheter inom serieproduktion av komponenter i tillägg till ett mycket bra alternativ i prototypframställning. Leveranstiden kommer kunna kortas.

Kunderna finns bland alla utvecklande bolag som har behov av prototyper eller serieproduktion. Prototal var tidigt ute med additiv tillverkning och har sedan fortsatt investerat i utrustning inom tekniken. Maskinparken av 3D-skrivare uppgår idag till 15 stycken.

- Vi har haft AT-utrustning sedan 1989 och den är grundbulten i vårt erbjudande som genom åren vuxit till sig med en uppsjö av kompletterande tekniker. Ambitionen är att alltid ligga i framkant med teknikutbudet för att vara en attraktiv leverantör till både befintliga och nya kunder.

-Det är en fortsatt spännande teknik att verka inom och trots de många åren vi haft möjlighet att producera så är det bara början på teknikens alla kommande användningsområden, avslutar Henrik Lundell.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 06 september 2017 14:04 Uppdaterad onsdag, 06 september 2017 14:48

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter