L

Första Hürsanpressen i Sverige installerad

En 100 tons hydraulpress på väg att installeras i SAPAs lokaler i Vetlanda.
Foto: Hydraulpartner AB

Nu har den allra första hydraulpressen från turikska Hürsan Pres sålts i Sverige. Det är Hydraulpartner AB som levererat och installerat pressen till SAPA Profiler AB i Vetlanda.

En 100 tons hydraulpress installerades i en robotcell för några dagar sedan och har testkörts. Testkörningen gick bra.

Rikard Larsson är vd för Hydraulpartner AB:

-Det är glädjande att få leverera allra första pressen till ett så stort och känt företag som SAPA Profiler AB.  Där kommer den användas till att bocka aluminium till kofångare.

Hydraulpartner AB har generalagenturen för Hürsan Pres i hela Norden. Företaget har bara funnits i fyra år och är lite av en uppstickare på marknaden men personalen har lång och bred erfarenhet och kan erbjuda kunderna hela kedjan från Installation, service och underhåll, kringutrustning och eftermarknad.  De nya hydraulpressarna reser man med hjälp av den egna konstruktionen ”pressvagga”. Hydraulpressen hos SAPA var den tionde pressen som restes i denna pressvagga. Hürsan är en turkisk tillverkare av pressar som grundades 1976. De har tidigare inte funnits på marknaden i norra Europa.

-Relationen med Hürsan fungerar  väldigt bra. De är ödmjuka och hjälpsamma. De representerar ju ett nytt märke på marknaden som de vill visa upp och är enklare att ha att göra med än Italienska hydraulpresstillverkare.  De slåss med prislappen, och de slår samtliga, säger Rikard Larsson

-Vi har lite samma filosofi, säger vd Rikard Larsson. Hürsan Pres har som mål att komma upp i toppen bland de största tillverkarna och Hydraulpartner AB satsar på att bli en av de stora på den svenska marknaden för hydraulpressar.  Ännu så länge är vi fyra anställda inklusive mig, men planerar att växa med en ny tekniker varje år.

Rikard Larsson som är vd och delägare driver verksamheten hos Hydraulpartner. Han har 20 års erfarenhet av hydraulpressar som presstekniker och pressteknisk chef. Den andra delen av företaget ägs av Olssons Maskin AB.

SAPA Profiler AB har huvudkontor och fabriker i Vetlanda där de strängpressar, anodiserar, pulverlackerar och bearbetar profiler.

Hürsan Pres finns representerat på EMO.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad torsdag, 24 augusti 2017 09:35 Uppdaterad fredag, 25 augusti 2017 14:22

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter