Witte köper första Index C200 med portalladdning

Foto: Witte

Legotillverkaren Witte Industrier AB i Lidköping har investerat i en maskin från Index. Det är den första i sitt slag som sålts i Sverige, en Index C200 WHU med portalladdning.

Portalen kan ladda och plundra kutts upp till 130 mm i diameter och maskinen är även utrustad med ett Iemca stångmagasin från Kenson.

-Det som är speciellt med den här maskinen är den stora genomgången. Den kan köra på stång upp till diameter 85 mm och har 3 revolvrar som alla kan bestyckas med drivna verktyg, säger Martin Lööf hos Witte.

-Vi kommer ha möjlighet att tillverka nya produkter som vi inte kunnat tillverka rationellt hittills. De detaljer vi tillverkar sedan tidigare går cirka 60% snabbare och vi slipper kaptempot på flera detaljer.

Witte Industrier är helt och hållet legotillverkare och har ingen egen produkt. Flera namnkunniga svenska industriföretag finns bland kunderna. De största kunderna är SKF, Volvo Penta och Parker Hannifin. Den nya investeringen betyder att de kan utöka kundregistret ytterligare.

-Vi gör den här investeringen för att bredda oss på marknaden och hitta nya segment.

Maskinen är installerad och igång och hos Witte är de mycket nöjda.

- Det kan bli fler investeringar av samma slag i framtiden, avslutar Martin Lööf.

Maskinen är såld av Index-Traub Nordic AB.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 28 juni 2017 14:06 Uppdaterad torsdag, 24 augusti 2017 16:12