SVMF har ny ordförande

Branschföreningen SVMF har valt en ny styrelseordförande. Han heter Hasse Heneby och jobbar till vardags för Standardmekano AB.

Hasse Heneby har suttit SVMF:s styrelse i ett antal år och efterträder nu Anna-Clara Lindholm, AB Servus, som träder tillbaka efter maximalt antal år som ordförande. SVMF har en maxgräns på ett plus ett år för ordförandeskap. Om sin nya uppgift som ordförande säger Hasse Heneby:

- SVMF är en gammal förening så jag vill fortsätta att leda föreningen i samma spår som tidigare. Dels med att utveckla mässor och verka kring olika viktiga frågor för branschen, men också jobba för att få in fler medlemmar i föreningen.

-Ju fler vi är desto starkare blir vi. Våra medlemmar motsvarar 80% av marknaden inom maskin- och verktygsförsäljning. Det kan vara stora bolag som Sandvik, Seco Tools eller DMG Mori, men även mindre aktörer. De företag som väljs in som medlemmar måste passa in i föreningen och vara ett etablerat bolag i branschen. Två nya medlemmar valdes in av styrelsen i år. Edmolift AB och Gothia Maskin AB.

När det gäller mässor pågår planeringen av mässan Elmia Verktygsmaskiner för fullt.

-Styrelsen jobbar just nu mest med att sätta mässan Elmia Verktygsmaskiner inför nästa år. Vi möts alla i Jönköping i dagarna för detta ändamål.

Branschmässan Elmia Verktygsmaskiner arrangeras av Elmia, SVMF och MTAS gemensamt. Nästa upplaga går av stapeln 15-18 maj 2018.

Till ny styrelseledamot i SVMF valdes även Tomas Berg från Schunk Intec.

SVMF - Sveriges Verktygsmaskinaffärers Förening- grundades 1931 och samlar medlemsföretag inom verktyg och verktygsmaskiner, plåtbearbetning, test- och mätutrustning samt automations- och robotföretag.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 14 juni 2017 14:05 Uppdaterad onsdag, 14 juni 2017 11:47