L

Stark tillväxt och 1000 nya jobb i Olofström

Från vänster: Göran Johansson, ordförande Techtanks strategiråd, Jonas Knutsson, kommunikationschef Volvo Cars Olofström, Olle Haglund vd Tre D Mekaniska, Ronnie Rossander vd EBP, Sara Rudolfsson kommunalråd Olofström samt Anders Borgehed klusterledare Techtank.

Olofström har vänt från en kommun i kris till att vara en modern industriort i utveckling. 1000 nya jobb har skapats inom tillverkningsindustrin på 7 år, varav hälften förra året (501 jobb 2016).

Det framgår av en mätning som Techtank har gjort och vars positiva resultat meddelades på en presskonferens 28 april. Kommunalrådet i Olofström och några av medlemsföretagen i Techtank presenterade den senaste mätningen och kunde också berätta om nya uppdrag, kunder och stora investeringar i regionen.

Resultatet beror delvis på rådande högkonjunktur men också att man inom kommunen, näringslivet och regionen gick samman för att ta sig igenom fordonskrisen 2008-2009. Olika utvecklingsprojekt i nära samverkan mellan industri, samhälle och akademi ledde till bildandet av Techtank 2015. Där driver man nu gemensamma frågor kring kompetens-, affärs- och teknikutveckling och står bättre rustade inför framtida konjunktursvängningar.

Techtank är ett teknikkluster som samlar industri- och teknikföretag i södra Sverige. Den framtida utmaningen för medlemsföretagen i Techtank är att lösa kompetensförsörjningen.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 03 maj 2017 14:58 Uppdaterad fredag, 26 maj 2017 15:09

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter