L

Anderstorps Mekaniska Verkstads fullträff

Full action hos Anderstorps Mekaniska Verkstad efter investeringen.
Foto: Anderstorps Mekaniska Verkstad

Anderstorps Mekaniska Verkstad, AMV, investerade nyligen i en kombinerad stans- och laserskärmaskin. Det var den största investeringen i företagets 80-åriga historia. Nu fylls orderböckerna och företaget har för närvarande fullt upp med jobb efter ökad efterfrågan från nya och befintliga kunder.

-Man tänker ett varv extra inför en sådan stor investering, men den har slagit väl ut och genererat mer arbete än vad vi trodde själva, säger Fredrik Andersson som är säljare och tillhör fjärde generationen i familjeföretaget.

AMV är legotillverkare specialiserade på bandbockning men har med den här investeringen breddat sig maskinmässigt och är nu en komplett leverantör inom plåt och band. Kunderna finns i ett brett spektra inom tillverkningsindustrin, möbelindustrin och elgrosister. Satsningen är ett lyft för företaget och responsen är positiv från kunder och allmänhet.

-Många kunder ser positivt på att vi fortsätter utveckla oss och vill investera i ny teknik. De ser oss som ett företag att växa med, något som har gett ett mervärde, säger Fredrik Andersson.

Den kombinerade stans- och laserskärmaskinen är en Prima Power LPe6f utrustad med fiberlaser.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 08 mars 2017 13:04 Uppdaterad onsdag, 08 mars 2017 15:58

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter