L

Verkstad i Anderstorp storsatsar

Din Maskin

Anderstorps Mekaniska Verkstad satsar ordentligt och har köpt två maskiner från Din Maskin, en kombilaser och en kantpress.

–I början av 2015 väcktes tankarna på att investera i en kombinerad stans- och fiberlaserskärmaskin och en kantpress. Vi tyckte att de skulle vara en perfekt kombination till våra framgångsrika bandbockningsmaskiner. Vi undersökte intresset hos våra befintliga kunder och fick mycket positivt gensvar som innebar att investeringen blev verklighet, säger Gunnel Hellqvist, vd på företaget.

Anderstorps Mekaniska Verkstad är ett familjeföretag som utför legotillverkning av plåt och bandjärnsdetaljer, de är också ledande inom automatiserad metallbandsbearbetning i Sverige.

Kantpressen är en SafanDarley E-Brake med en presskraft på 100 ton och en bocklängd på tre meter. Kantpressen har en servoelektriskt driven pressbalk vilket möjliggör höga presshastigheter och hög noggrannhet.

Den kombinerade stans- och laserskärmaskinen är en Prima Power LPe6f utrustad med fiberlaser. I denna maskin kan man laserskära, stansa, forma, gänga och göra mindre bocktempon. Kombimaskinen hanterar plåt i format 1 500 x 3 000 mm. Kombimaskinen är utrustad med Compact Express, som är en komapkt hanteringsutrustning för automatisk in- och utmatning av plåt.

Per Sjögren
Publicerad onsdag, 11 januari 2017 13:03 Uppdaterad onsdag, 08 mars 2017 13:47

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter