L

Yaskawa öppnar kontor i Jönköping och nyanställer

Bildtext: Yaskawas öppethus i Jönköping. Stående fr. vänster: Claes Sjöblom, Pär Tornemo, Katarina Ketzénius, Mikael Jigbäck. Sittande fr. vänster: Henrik Arvidsson, Robin Lindor.
Foto: Mano Davar

En av världens ledande robotleverantörer, Yaskawa med varumärket Motoman, öppnar nytt sälj- och servicekontor i Jönköping. Etableringen innebär också att en handfull personer behöver nyanställas.

Placeringen av det nya kontoret i Jönköping är strategisk. Syftet med etableringen här är att man inom två timmar når de flesta inom svensk industri. I regionen kan Yaskawa utveckla samarbetet med systemingenjörer, partners och maskinbyggare som i sin tur levererar till slutkund. Det nya kontoret ska även ge plats för utbildningar och demonstrationer för partners och kunder.

Robottekniken utvecklas ständigt och Yaskawas ambition är att vara i framkant. Det senaste inom tekniken är en industrirobot som kan samarbeta på ett industrigolv tätt intill en människa och på så sätt och hjälpa till vid exempelvis tunga lyft eller monotona arbeten som sliter hårt på en mänsklig kropp.

Yaskawa Nordic är ett helägt dotterföretag till japanska Yaskawa Electric Corporation. Företaget har 160 anställda i Sverige, de flesta i Torsås utanför Kalmar där allting började på 70-talet.

Verkstadstidningen återkommer med en längre artikel om Yaskawa Nordics nya kontor i nr 1-2 2017.

 

 

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 30 november 2016 13:05 Uppdaterad tisdag, 16 maj 2017 09:53

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter