L

Ny avgradningsteknik på Euroblech

Holländska Timesavers som har specialiserat sig på borstnings och slipningsutrustningar visar en ny kombination av tekniker på Euroblech, meddelar den svenska återförsäljaren Intercut Sverige.

Timesavers är en av de största inom sitt produktområde och har tillverkat mer än 50 000 avgradningsmaskiner. De har ett starkt program maskiner för avgradning av gas-, plasma- och laserskurna detaljer.

På EuroBlech i Hannover som går av stapeln i slutet av oktober visas för första gången Timesavers kombination av roterande borstmaskin med robot. Tekniken innebär  att ett arbetsstycke som ska avgradas eller kantrundas passerar maskinen på transportbandet och en robot identifierar de aktuella delarna, samt vänder och lägger arbetsstycket på motsatta sidan av transportbandet, vilket gör att man kan avgrada även små detaljer på bägge sidor. Denna nya teknik ligger helt i linje med Industri 4.0:s utveckling av automatisk bearbetning, enligt Intercut. Timesavers avgradningsmaskiner lämpar sig för olika material som kolstål, rostfritt, koppar, aluminium, galvaniserade, belagda, laminerade detaljer eller tryckt material.

Intercut Sverige AB är leverantör av industriutrustning inom framförallt plåtbearbetning.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 05 oktober 2016 13:02 Uppdaterad tisdag, 11 oktober 2016 17:46

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter