L

JKPG Metal Inspiration Days

JKPG Metal Inspiration Days har blivit ett framgångsrikt koncept. Bild från JKPG Metal Inspiration Days 2.0 2014.
Per Sjögren

För fjärde gången på lika många år arrangeras JKPG Metal Inspiration Days i Jönköping. Arrangemanget växer och från och med i år kliver även Kyocera-Unimerco in som arrangör.

Under två dagar i månadsskiftet november-december genomförs parallella öppna hus av Edströms Maskin, Stenbergs och Svia (Svensk Industriautomation) och Kyocera-Unimerco.

JKPG Metal Inspiration Days har arrangerats sedan 2013 med syfte att inspirera och stärka branschens kompetens och är nu ett etablerat varumärke. Här visas den senaste tekniken och tack vare att man öppnar dörrarna till företagens egna lokaler finns maskiner, produkter och kunskap på plats. Man når direkt rätt kundgrupp som kommer tillbaka varje år och utställarna är mycket positiva.

Trots ett intesivt mässår, med bland annat industrimässorna på Elmia, väljer de fyra företagen att genomföra årets version av arrangemanget även 2016.

- Det förändrar inte läget. JKPG Metal Inspiration Days är ett sånt framgångsrikt koncept och vi ser ett stort intresse från branschen, säger Jonas Wihlborg som är vd på Stenbergs.

2015 visades bland annat de senaste verktygsmaskinerna, verktyg för skärande bearbetning, camprogram och plåtbearbetning. Alla arrangörsföretag höll föreläsningar och seminarier och hade totalt bjudit in sammanlagt 17 medutställare.

JPKG Metal Inspiration Days arrangeras den 30 november och 1 december 2016.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 07 september 2016 13:07 Uppdaterad fredag, 09 september 2016 11:21

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 12 2017omslag gulingen 12 2017

Sök i nyheter