20 meterslaser till Älmhultföretag

Stefan Moberg, vd och ägare av Hema Rostfritt, och Bystronic Scandinavias nya säljare Jannis Kolimenos, ser nöjda ut över den nya fiberlasern i rekordstorlek.  Foto: Industribilder.se Stefan Moberg, vd och ägare av Hema Rostfritt, och Bystronic Scandinavias nya säljare Jannis Kolimenos, ser nöjda ut över den nya fiberlasern i rekordstorlek. Foto: Industribilder.se

Hema Rostfritt har köpt en fiberlaserskärmaskin från Bystronic Scandinvia. I denna laserskärmaskin i rekordstorlek kan plåt med 6,2 meters längd och 2,5 meters bredd skäras.

Under våren har en Bystronic ByStar Fiber 6225 installerats hos Hema Rostfritt AB i Älmhult. Fiberlaserskärmaskinen med en maxeffekt på sex kW är 20 meter lång och kommer att fördubbla kapaciteten för Älmhultföretaget.

Fiberlaserskärmaskinen är imponerande men det är inte företagets första stora laserskärmaskin. I samma rum på verkstaden står en liknande laserskärmaskin fast äldre. Den äldre maskinen har en maxeffekt på fyra kW och har en längd på 23 meter.

–Med den maskinen kan vi ta plåt upp till åtta meters längd, vilket vi behöver skära för våra största vattentankar, säger Stefan Moberg, vd för Hema Rostfritt. 

Hema Rostfritt är ett legoföretag som tillverkar utrustningar för vattenrening och för livsmedelsindustrin i rostfria material. Det handlar om stora tankar och rostfria anläggningar. 75 procent av allt som Hema Rostfritt tillverkar går på export.

Bystronic Scandinavia har sålt fiberlaserskärmaskinen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-30 12:37:27

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden