Utökade bearbetningsmöjligheter med Tungaloys AH6225

Den japanska tillverkaren av verktyg för skärande bearbetning, Tungaloy, presenterar nyheten AH6225, en PVD-sort för bearbetning av ISO-M rostfritt stål.

AH6225 utökar avsevärt applikationer för kontinuerliga till intermittenta svarvningar i ett brett utbud av skärhastigheter, samtidigt som den bibehåller mycket bra verktygslivslängd och tillförlitlighet i svarvning av rostfritt stål.

En tjock titanrik PVD-beläggning med en utmärkt termisk stabilitet, enligt Tungaloy, har utvecklats specifikt för AH6225. Denna beläggning förhindrar effektivt att kraterförslitning utvecklas på skärets yta. Sorten har ett toppskikt med den senaste titanrika nano-multilagerstrukturen; dess kristallorientering med hög densitet ökar sortens hårdhet för överlägsen slitstyrka.

AH6225 har också ett nyutvecklat karbidsubstrat som utmärker sig i fråga om brottstyvhet och värmeledningsförmåga. Förbättrad värmeavledning på skärkanten förhindrar plastisk deformation av substratet på grund av termisk stress.

Bearbetningsbarheten hos rostfria stål varierar enormt från kvalitet till kvalitet beroende på legeringselement, hårdhet och tillverkningsprocesser, vilket i hög grad påverkar livslängden på skäret.

För att ta itu med denna utmaning innehåller AH6225 den kombinerade dedikerade substratutvecklingen och den senaste beläggningstekniken.

Tungaloys nya mångsidiga sort ger maximal tillförlitlighet i ett stort antal svarvtillämpningar för rostfritt stål, från fin– till grovbearbetning och från kontinuerliga till avbrutna svarvningar i alla hastighetsområden, samtidigt som den säkerställer lång verktygslivslängd och ett förutsägbart slitagemönster.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-30 12:35:50

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden