HAP satsar på ytterligare en NHX 6300

F v: Peter Andersson och Petra Olsson, teknikchef respektive vd för Hydal Aluminium Profiler, framför den senaste investeringen från DMG Mori. F v: Peter Andersson och Petra Olsson, teknikchef respektive vd för Hydal Aluminium Profiler, framför den senaste investeringen från DMG Mori.

Hydal Aluminium Profiler AB (HAP) i Vetlanda har investerat i ytterligare en NHX 6300, en horisontal fleroperationsmaskin från DMG Mori. HAP har sedan tidigare en NHX 6300. Den senaste investeringen har gjorts för att klara en kapacitetsökning till en befintlig kund inom fordonsindustrin. Dels var leveranstiden viktig, men det som avgjorde affären är upplägget kring finansieringen med DMG Mori Finance.

I mer än fem decennier har Hydal Aluminium Profiler levererat komponent- och systemlösningar baserade på strängpressade, ytbehandlade och bearbetade aluminiumprofiler till nordisk och europeisk industri.

HAP är en aktiv samarbetspartner när det gäller design, produktutveckling och konstruktion av konkurrenskraftiga system- och produktlösningar i aluminium.

HAP ingår i Hydalgruppen, som består av HAP och tre företag i Norge.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-16 12:30:42

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden