Ny trådgnist till Zenjo Verktygsteknik

Legotillverkaren Zenjo Verktygsteknik AB i Östersund har köpt en Mitsubishi-trådgnist av FC Maskin i Ulricehamn.

Investeringen i trådgnisten genomförs som ett led för Zenjo att öka kapaciteten i verktygstillverkningen och även ge kapacitet för produktionskörning av trådgnistade komponenter till externa kunder.

En ny och effektiv trådgnist kommer att korta ledtiderna hos Zenjo. Mitsubishi-gnisten är av modell MV2400S och har ett rörelseområde på 800x600x310 mm för X/Y/Z.

–Det som kännetecknar Mitsubishis maskiner är mycket tillförlitlig trådträdning och hög precision. Till detta kan man lägga ett attraktivt pris, säger Fredrik Claesson på FC Maskin.

Zenjo Verktygsteknik är specialiserade på verktygstillverkning och skärande bearbetning, det är svarvning, fräsning och långhålsborrning. Vid verktygstillverkningen är Zenjo med kunden från idé till färdigt verktyg. Företaget har lång erfarenhet av olika klipp-, stans- och pressverktyg.

Legotillverkning sker enligt kundens önskemål gällande material, toleranser, värmebehandling och ytbehandling. Zenjo arbetar i de flesta metaller men även polymerer vid behov. Produktionen består av små till medelstora serier.

Mitsubishi-gnisten installeras i juni och kommer att vara i drift före semestrarna.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-16 12:05:15

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden