Storsatsning av Rasch

Från vänster på bilden Per Sigvardsson, projektledare Din Maskin, Lars Andersson, förtillverkningschef Rasch och Anders Wolving, platschef Rasch. Från vänster på bilden Per Sigvardsson, projektledare Din Maskin, Lars Andersson, förtillverkningschef Rasch och Anders Wolving, platschef Rasch.

Rasch AB i Motala, en av Sveriges ledande tillverkare av ventilationsprodukter, har köpt ett lagersystem, en bockautomat och en stans-/vinkelklippmaskin från Din Maskin.

Lagersystemet Night Train och maskinerna, Sher Genius SG1530, stans-vinkelsax och bockautomaten EBe3320, är alla från Prima Power. Bockautomaten och stans-vinkelsaxen kopplas till Night Train-systemet.

I Night Train hanteras hela materiallogistiken - det vill säga allt från förvaring och materialdistribution till de anslutna maskinerna samt mellanlagring av färdiga produkter för att ta ut kit till monteringsprocessen.

Night Train-anläggningen där flera maskiner ingår är ingenting annat än en ”fabrik” i fabriken.

–Investeringen är enormt viktig för oss och ger oss en ökad kapacitet och en bra automationslösning, säger Anders Wolving, platschef på Rasch. Att det är möjligt att koppla ihop flera maskiner när marknaden kräver det är också viktigt för att framtidssäkra investeringen. Med Night Train kan vi dessutom köra obemannat på kvällar, fortsätter Anders Wolving.

Att valet föll på Prima Power och Din Maskin beror enligt Anders Wolving, bland annat på att maskinerna har korta omställningstider, det är lätt att tillverka i små volymer, maskinerna har en hög kvalitetsnivå och att det är enkelt att byta verktyg.

Rasch har en rejäl anläggning i Motala, närmare bestämt 10 000 kvm.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-11-26 13:44:18

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden