Behövde mer kapacitet

Hos Karlskoga Verktygsteknik har en MTE RT3000 installerats, det är en sexaxlig bäddfräs där fyra axlar kan arbeta simultant.

–Vi behövde mer kapacitet för att tillverka större detaljer, säger Björn Sundkvist som tillsammans med Johan Atterstig äger företaget.

Karlskoga Verkygsteknik har haft bäddfräsen i produktion sedan slutet av september. Det är en imponerande maskin som legoföretaget har köpt av Mekana Maskin. Här är en del fakta om MTE RT3000 – X/Y/Z är 3000/1500/2000 mm. Maskinbordet är 1400x1600 mm, antalet verktygsplatser är 60.

RT3000 kombinerar alla fördelar från ett bordfräsverk och en klassisk bäddfräsmaskin. Maskinen är avsedd för bearbetning av större komplexa detaljer som behöver bearbetas i en uppspänning från alla håll. Det nc–styrda fräsrundbordet i kombination med det automatiska fräshuvudet möjliggör femaxlig bearbetning i en enda uppspänning.

RT3000 är tillverkad i en kraftig gjutjärnskonstruktion där samtliga axlar har kraftiga INA-rullstyrningar. Maskinens ram är dessutom utrustad med en extra plangejd för eliminering av eventuella bearbetningsvibrationer.

Karlskoga Verktygsteknik tillverkar bland annat fixturer och specialutrustningar. Trots rådande pandemi går det relativt bra för legoföretaget som har skaffat sig ett par nya kunder.

I nr 1–2 nästa år av Verkstadstidningen, utkommer 15/2, kan du läsa en längre artikel om Karlskoga Verktygsteknik. Företaget är en populär arbetsgivare med ung personal.

–Den senast anställde kom hit och sökte jobb hos oss, säger Johan Atterstig.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-11-26 13:43:23

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden