Horisontell flerop till Björkö Industriprodukter

Fyra medarbetare på Björkö Industriprodukter framför den nya maskinen. Fr v Christoffer Sköld, produktionstekniker, Tobias Andersson, produktionstekniker, Fredrik Eriksson, vd och Mattias Waldo, samordnare teknikgrupp.  Fyra medarbetare på Björkö Industriprodukter framför den nya maskinen. Fr v Christoffer Sköld, produktionstekniker, Tobias Andersson, produktionstekniker, Fredrik Eriksson, vd och Mattias Waldo, samordnare teknikgrupp.

Björkö Industriprodukter har köpt en DMG Mori NHX 4000 som är en extremt snabb horisontell fleroperationsmaskinen. Den är utrustad med speedMASTER-spindel som kan rotera upp till 20 000 rpm/min och med en maxeffekt på 37 kW (221Nm).

Maskinen är utrustad med magnetskalor i alla axlar vilket ger en extremt hög precision. Spånhanteringssystemet ”Zero-sludge” möjliggör bearbetning i alla typer av material.

Björkö Industriprodukter är legotillverkare som bearbetar strängpressad gjuten aluminium. Företaget kan erbjuda tjänster från råmaterial till ytbehandlad och slutmonterad produkt. Trots att året inte är likt något annat så är konjunkturen för dem fortsatt bra och stabil.

Företaget, som ligger i idylliska Björköby strax utanför Vetlanda, är ett familjeägt bolag i andra generationen med Fredrik Eriksson som ägare och vd.

Björkö Industriprodukter med 42 anställda har en modern och högautomatiserad maskinpark. Robotcellerna är ofta kundspecifika och kan hantera stora volymer. För att minska ledtider har företaget även en egen verktygsavdelning för tillverkning av till exempel fixturer och robotgripdon.

 DMG Mori Sweden har levererat maskinen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-11-11 13:19:33

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden