Ny vd för Sandvik Coromant

Sandvik meddelar att Helen Blomqvist har utsetts till ny vd för Sandvik Coromant. Hon efterträder Nadine Crauwels.

Helen Blomqvist tillträder sin nya tjänst den 1 december. I sin vd-roll kommer hon att ansvara för att ytterligare stärka Sandvik Coromants starka position inom tillverkningsindustrin. Helen Blomqvist kommer att rapportera till vd:n för Sandvik Machining Solutions Nadine Crauwels och vara medlem i Sandvik Machining Solutions ledningsgrupp.

–Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att leda Sandvik Coromant, ett företag som har en fantastisk position med produkter och lösningar som är värdefulla för våra kunder.

Hon fortsätter:

–Jag ser fram emot att tillsammans med Sandvik Coromants ledningsgrupp, medarbetare och partners fortsätta att utveckla vårt erbjudande, vår innovationskraft och att genomföra vår strategi att leda branschen framåt och skapa tillverkningsindustrins framtid. Mitt fokus kommer att vara att stärka vår roll som marknadsledare, säger Helen Blomqvist.

Helen har en gedigen bakgrund inom Sandvik Coromant och började sin karriär inom företaget som forskningsingenjör 2003. Under sina 17 år har hon haft olika ledande befattningar inom Product Management och R&D samt inom sälj och varit chef för försäljningsområdet Nordeuropa.

Helen Blomqvist har två patent och utsågs 2018 till årets ledare inom Sandvik Coromant. Hon är för närvarande Vice President Product Management och R&D på Sandvik Coromant.

Helen Blomqvist har en doktorsexamen i strukturkemi från Stockholms universitet. 

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-10-28 13:12:45

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden