Många nyheter i Mastercam 2021

Mastercam 2021, som nu finns i svensk version, innehåller en rad nya funktioner och förbättringar som sparar tid och strömlinjeformar hela processen - från jobbplanering till färdigt jobb.

Den senaste versionen av Mastercam fokuserar på att öka maskinbearbetningens produktivitet och minska de totala produktionskostnaderna. Bland annat genom förbättringar för snabbare och mer flexibel fleraxlig fräsning, förbättringar i svarvning och svarvrelaterade applikationer samt ökning i hastighet, säkerhet och mycket mer. Alla förbättringar i den nya versionen har utvecklats som ett direkt svar på den globala tillverkningsindustrins behov.

Snabbare och mer flexibel fleraxlig programmering

Eftersom allt fler verksamheter är beroende av strömlinjeformad fleraxlig bearbetning i en uppspänning, har Mastercam 2021 lagt till nya tekniker och strategier för detta.

Utökade ”Multiaxis Pocketing” kombinerar effektiv bearbetning av fickor med fokus på ”Accelerated Finish”-verktyg, vilket automatiskt bibehåller rätt verktygskontakt inom de definierade parametrarna.

Mastercam ger användaren möjligheten att analysera och ändra UV-riktningen på ytmodeller, vilket utökar kraften och flexibiliteten för verktygsbanor vid fleraxlig ”flowline” fräsning .

Nya ”3+2 Automatic Roughing” skapar automatiskt verktygsbanor för 3-axlig grovbearbetning i flera plan genom att utvärdera modellen, skapa en verktygsbana, beräkna vad som återstår och repetera processen tills grovbearbetningen är klar.

Mer om Mastercam 2021 kan du läsa i nr 11 av Verkstadstidningen som utkommer den 9 november.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-10-14 12:54:07

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden