GibbsCam senaste version full med nya funktioner

Ceratizit Freeturn, svarvning med roterande verktygsaxel. Grafik: GibbsCam Ceratizit Freeturn, svarvning med roterande verktygsaxel. Grafik: GibbsCam

GibbsCam 14 har hundratalet nya funktioner och förbättringar som förenklar samt accelererar camprogrammering av cnc-maskiner. Temat i GibbsCams senaste version är ”förenkla programmering av sofistikerade maskiner”. 

GibbsCam version 14 fortsätter utöka möjligheterna med förstärkt kinematikhantering. En av de kinematikbaserade finesserna som adderas är fullt stöd för vinkelhållare samt grundhållare med flera adaptrar, det vill säga en grundhållare kan ha en adapter, som har en ytterligare adapter och så vidare.

En annan nyhet är svarvning med positionerbar verktygsaxel, med andra ord stöd för Ceratizit Freeturn. Svarvmetoden Freeturn från Ceratizit kan köras i svarvar som har fullt indexerbar/styrd frässpindel (vad gäller spindelorientering).

Verktyget är utformat så att skärkrafterna vid bearbetning riktas mot spindeln vilket ger mycket hög stabilitet. Verktyget/spindeln kan orienteras olika för olika operationer, eller roteras simultant. GibbsCam 14 stöder båda dessa metoder. Denna teknik eliminerar verktygsväxlingar och ger hög stabilitet, med andra ord kortare bearbetningstid i maskin.

Mer om GibbsCam version 14 kan du läsa i nr 10 av Verkstadstidningen som utkommer den 20 oktober.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-10-14 12:52:39

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden