Dansk automationsmässa gick av stapeln trots ökat coronahot

 Foto: Lars Möller/MCH Foto: Lars Möller/MCH

1 256 besökare kom till mässan Automatik i Brøndby som genomfördes 8–10 september.

Ett 90-tal utställare inom området automation samlades i början av september i Brøndby Hallen som ligger i en av Köpenhamns kommuner.

Utställarna presenterade produkter inom områden som motion och drives, robotteknik, maskinautomation, fabriksautomation, processautomation, med mera.

Både arrangören av Automatik, mch, och deltagarna höll andan precis dagen innan mässan skulle invigas. Danska myndigheter meddelade nämligen att coronaspridningen tagit fart i 83 av Danmarks 98 kommuner och att nya restriktioner måste införas.

Bland annat var det begränsningen för folksamlingar, endast 50 personer skulle få samlas. Som tur var omfattas mässverksamheten i Danmark inte av reglerna om allmänna sammankomster och evenemang utan styrs av regler för antalet kvadratmeter per person som tillämpas i landets varuhus och köpcentra. Därför kunde Automatik genomföras som planerat under tre dagar.

Personliga möten

Även mässans konferenser kunde genomföras då dessa regleras av föreskrifter för möteslokaler med sittande gäster med 500 personer som tak. På Automatiks olika konferenser deltog maximalt 100 deltagare.

–De personliga mötena har saknats i branschen, konstaterade Lars Sandahl Sørensen, vd för Danmarks största affärsorganisation, Dansk Industri, när han talade på öppningskonferensen. 

Han framhöll att mässan är en central mötesplats där hela branschen tillsammans utvecklar sin kunskap och skapar bra lösningar vilket betyder att Danmarks konkurrenskraft stärks.

–Så jag är full av beundran över att mässarrangören mch håller fast, även i dessa svåra tider, och verkligen kämpar för att underhålla denna plattform där vi kan mötas, sade Lars Sandahl Sørensen.

När mässan arrangerades 2018 kom drygt 3600 besökare.

Dagmar Zitkova

Publicerad 2020-09-30 12:28:02

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden