Huma Hulthéns köper ännu en Biglia

Framför maskinen ses Ulf Göran Hulthén, Huma Hulthéns Maskinfabrik och Tomas Estehag, Mekana Maskin. Framför maskinen ses Ulf Göran Hulthén, Huma Hulthéns Maskinfabrik och Tomas Estehag, Mekana Maskin.

Huma Hulthéns Maskinfabrik AB i Moheda, som har ett flertal svarvar från Biglia, har investerat i ytterligare en maskin från den italienska maskintillverkaren. Biglia B 465 T2Y2 är en kompakt och kraftfull snedbäddssvarv för bearbetning i stång upp till 70 mm.

Biglia B 465 T2Y2 är utrustad med två revolvrar med drivna verktyg, dubbla C- och Y-axlar samt motspindel. Maskinen har motorspindlar med effekter på 26 kW och med maximalt varvtal på 7000 rpm. Revolvrarnas kraftiga konstruktion medger tuff bearbetning även på de drivna verktygen.

Huma Hulthéns Maskinfabrik är ett familjeägt företag. Allt sedan starten i blygsam skala i början av 1950-talet har de konstruerat och tillverkat maskiner för jord- och skogsbruk. I början på 90-talet började företaget med legotillverkning främst inom skärande bearbetning där de förfogar över moderna cnc-maskiner för tillverkning i små och medelstora serier.

Mekana Maskin har sålt svarven.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-09-17 13:04:02

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden