Stena Stål köper Kaltenbach

Fr v: Torbjörn Sävström och Emma Dahlholm, maskinoperatör respektive produktionsledare på Stena Stål, Trond Hansen, säljchef Intercut samt Markus Lindelöf servicechef Intercut. Fotot är taget efter igångkörningen av den nya maskinen. Fr v: Torbjörn Sävström och Emma Dahlholm, maskinoperatör respektive produktionsledare på Stena Stål, Trond Hansen, säljchef Intercut samt Markus Lindelöf servicechef Intercut. Fotot är taget efter igångkörningen av den nya maskinen.

Intercut har levererat en kaplina till Stena Stål i Västerås. Den nya kaplinan från Kaltenbach matar helt automatiskt fram material till rätt läge med en kraftfull gripper. Kapning sker sen med både precision och hög hastighet.

–Nu får vi ett betydligt stabilare flöde från order till leverans, säger Emma Dahlholm, produktionsledare vid Stena Stål i Västerås.

Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med lager, produktion och försäljning på 14 platser i Sverige och en i norska Moss.

Bolaget erbjuder ett brett sortiment av balk, armering, rör, plåt, stångstål, specialstål, rostfritt och aluminium. Som komplement till grossistverksamheten utförs även anpassning och förbehandling av stålprodukter utifrån kundspecifika behov.

I Västerås finns bolagets huvudlager med ett femtiotal duktiga medarbetare och det är Stena Ståls produktionscentrum för kapning, blästring och målning av långa produkt. Härifrån förses alla kunder i Sverige med kapat material när man vill ha något annat än standardlängder, en ökande efterfrågan.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-09-02 12:36:08

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden