Andra Fanucgnisten till Total Innovation

Total Innovation i Örebro har köpt en trådgnist av märket Fanuc Robocut 600iB av Star Servus Verktygsmaskiner. Trådgnisten, som har en förhöjd Z-axel till 400 mm, har installerats hos Örebroföretaget.

Den är den andra Fanuc-trådgnisten som Total Innovation köper av Star Servus, sedan tidigare har de en Robocut 400iB. Maskinen, som har varit i produktion ett tag, är fullbelagd och Total Innovation behövde ytterligare produktionskapacitet inom trådgnistning.

Total Innovation utför produktutveckling, prototypframtagning, fixturer och legotillverkning. De har specialiserat sig på högteknologisk tillverkning av mekaniska komponenter i nickelbaserade superlegeringar som Hastelloy och Inconel samt i titan, rostfritt, aluminium, stål och plast.

Företaget arbetar med komplicerade geometrier med snäva toleranser. Deras specialitet är fixturkonstruktion för svets, mätning, bearbetning och montering.

Kunderna finns huvudsakligen i Sverige, men de exporterar även till bland annat Norge, USA och Holland.

Förutom de två Fanucgnistarna har Total Innovation flera svarvar, varav en med B-axel (nio axlar). Företaget utför även treaxlig och femaxlig fräsning. Utöver det har Total Innovation även en 3D-skrivare.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-09-02 12:34:54

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden