Ökad kapacitet hos Swegon

Din Maskin har levererat en produktionslina med en Prima Power stans/vinkelsaxmaskin till Swegon Operations. Ett ökat kapacitetsbehov hos Swegon inom stansade detaljer föranledde investeringen.

För att kunna möta en ökad efterfrågan och därmed ett ökat kapacitetsbehov har Swegon i skånska Tomelilla investerat i stans-vinkelsaxlinan. Det är en Shear Brilliance SBe STS utrustad med höglager för råmaterial samt ett avancerat sorterings- och staplingssystem även det från Prima Power.

–Det här är en lösning som motsvarar dagens krav på teknisk prestanda, produktivitet och tillgänglighet, säger Kjell Arne Thorén, säljare på Din Maskin.

Maskinen har linjärmotorer för axelrörelser och 35 tons stanskraft och är den maskinmodell med högst produktivitet för volymproduktion. Integrerad förladdning och centrering, automatisk laddning såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot är standard.

Hjärtat i stans/vinkelsaxmaskinen är en servoelektrisk stansmaskin samt en vinkelsax med ett eget servoelektriskt drivsystem. Klipprörelsen kan därför utföras både snabbt och med hög precision.

Swegon Operations är marknadsledande inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat. Swegon ingår i börsnoterade Latourkoncernen och har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien och har cirka 2 400 anställda runt om i världen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-06-25 13:04:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden