Stenbergs säljer ytterligare en Okuma till Rehobot

I och med köpet av Multus B400 har Rehobot Hydraulics AB i Eskilstuna 16 Okumamaskiner. De stora fördelarna med den nya maskinen är bättre kvalitetssäkring och kortare genomloppstid för Rehobots produkter.

Rehobot Hydraulics AB i Eskilstuna utvecklar och tillverkar produkter och system baserat på högtryckshydraulik. Produktsortimentet består bland annat av hydrauliska pumpar, cylindrar och domkrafter.

När det gäller skärande bearbetning har Rehobot enbart Okumamaskiner, det är elva svarvar, tre fleroperationsmaskiner och två flerfunktionsmaskiner. Den senaste installationen från Stenbergs är en Okuma Multus B400 med ABB:s automationsprodukt FlexLoader 600.

I cellen, som precis är tagen i drift, tillverkas komponenter helt färdiga i en enda maskin, komponenterna transporteras sedan vidare till monteringen. De stora fördelarna med den nya flerfunktionsmaskinen är kvalitetssäkring på ett bättre sätt än tidigare och kortare genomloppstid. Robotcellen med visionsystem samt in- och utbanor möjliggör obemannad körning.

Det finns en lång industrihistorik hos Eskilstunaföretaget. 1932 tillverkade Herbert Landin Domkraftfabrik den första hydrauliska domkraften och under samma period slöts det första OEM-avtalet med Volvo Lastvagnar.

Verksamheten bolagiserades senare och fortsatte att tillverka sina produkter som marknadsfördes under varumärket Nike. Under 2010 förvärvades företaget av Obadja-koncernen och bytte namn till Rehobot Hydraulics. Samtidigt introducerades en ny produktionsfilosofi baserad på Lean production.

–Rehobot Hydraulics är ett välmående bolag med en otroligt fin historia av egenutvecklade produkter av högsta kvalitet, ”Made in Sweden”, säger Johan Theorell vd på fabriken i Eskilstuna.

Thomas Åkermark på Stenbergs skjuter in:

–Vi har levererat och installerat Okumor till dåvarande Nike och nu Rehobot under lång tid. Företaget tillverkar noggranna produkter i toppklass och vi menar att Okumamaskinerna under alla år har levererat rätt kvalitet och tillgänglighet.

Okumas Multus, som bygger på en välkänd och beprövad teknologi, finns idag i två olika produktfamiljer: Multus B respektive Multus U. Samtliga maskiner specificeras med dubbdocka eller motspindel, samt att det finns flera storlekar på verktygsmagasinet. Verktygsinfästningen väljer kunden själv mellan HSK eller Capto.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-06-10 13:46:15

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden