Anrika Häfla Bruks köper skärmaskin av Intercut

Häfla Bruks nya skärmaskin har ett tolv meter långt skärbord och vibrationsbord för slagghantering. Häfla Bruks nya skärmaskin har ett tolv meter långt skärbord och vibrationsbord för slagghantering.

Häfla Bruks AB har köpt en skärmaskin av märket Messer från Intercut. Skärmaskinen har ett tolv meter långt skärbord och ett vibrationsbord för slagghantering.

Den nya Messer OmniMat är utrustad med dubbla plasmaaggregat som klarar upp till 50 mm kolstål, dubbla fasaggregat för fogberedning samt ett specialaggregat för skärning av gallerdurk, sträckmetall och lättdurk. För en effektivare produktion finns dubbla uppläggningsbord med automatisk slagghantering.

Platschef Anders Schön förklarar köpet av Messermaskinen:

–Investeringen är gjord för att möjliggöra högre flexibilitet och större möjligheter att snabbt jobba med kundanpassningar i Häflas produkter. Kontur- och figurskärning kommer nu att kunna göras betydligt mer rationellt i sträckmetall, lättdurk, gallerdurk etcetera. Maskinen blir även ett välkommet tillskott i Häflas legoerbjudande där vi sedan tidigare erbjuder plåtbearbetning på legobasis.

Häfla Bruks som ligger i Rejmyre (mellan Katrineholm och Norrköping) har funnits som företag i över 300 år. Häfla Bruks är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter. Bland annat tillverkar de gallerdurk, räcken, trappor, ramper och erbjuder plåtbearbetnings- och laserskärningstjänster.

Företaget har Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall och stålkonstruktionerna varmförzinkas i egen varmförzinkningsanläggning. I en tid av konstant förändring, satsar Häfla Bruks framåt, går det att läsa på företagets hemsida. Det har man onekligen gjort med investeringen av Messermaskinen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-05-27 13:43:01