Wenzel genomförde digitalt expo

När Wenzel inte kunde visa sina mätutrustningar fysiskt i Stuttgart genomförde de istället Wenzel Expo 2020. Highlight under det digitala expot var den nya mätmaskinen SF 1210.

–Med SF 1210 utvidgar Wenzel sitt SF-program och lanserar sin hittills största maskin i den serien, säger Stefan Wiberg, applikationstekniker på Ravema som representerar Wenzel.

Control, som genomförs årligen i Stuttgart i maj, är den ledande mässan i Europa när det gäller maskiner och utrustningar för säkerställande av kvalité. På grund av rådande coronaelände ställdes utställningen 2020 in. Tyska Wenzel ville göra något positivt och arrangerade eventet Wenzel Expo 2020.

Under tre dagar i början av maj kunde besökare registrera sig på Wenzels hemsida och ta del av nyheter i deras digitala mässa Wenzel Expo.

­–Expot är unikt. Mig veterligen är det ett av de första online-eventet som genomförs på grund av coronavirusets spridning. Det intressanta är att på tre dagar fick Wenzel 1 500 registrerade leads att jämföras med runt 400 leads som de brukar få på mässan Control, säger Stefan Wiberg.

Under de tre dagarna presenterades innovationer inom mätteknik. Förutom presentation av nya mätmaskiner genomfördes också 35 stycken webinars (digitala föreläsningar), det fanns 16 produkt– och servicemontrar och 35 montrar där Wenzels partners visade sina tjänster och produkter.

En av nyheterna var SF 1210 som är Wenzels första bridgemaskin som kan stå direkt i produktionen (bridgemaskin innebär att mätmaskinen har två pelare och där Z-axeln ”hänger” över maskinbordet).

SF 1210 är den största mätmaskinen i Wenzels SF-serie med 1200/1000/1500 mm för X/Z/Y.

I nr 6 (utkommer 12 juni) kan du läsa en hel artikel om Wenzel Expo 2020.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-05-14 13:34:38

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden