Renovera pressen under semestern

Om drygt två månader börjar industrisemestern. Vid många företag kommer Olsons Maskinservice att utföra maskinrenoveringar under semesteruppehållet.

–Renoveringar av pressar sparar värdefull produktionstid, säger Patrik Olson, marknadschef på Olsons Maskinservice.

Många företag med pressar utnyttjar stillestånden under semesterveckorna för uppgradering och renoveringar av sin produktionsutrustning.

–Det kan i många fall vara en stor besparing att åtgärda kända fel och brister för att inte tappa värdefull produktionstid när väl hjulen börjar snurra och utlovade leveranstider måste hållas, säger Patrik Olson.

De arbeten som Olsons Maskinservice AB utför varierar stort men handlar främst om att åtgärda större fel och brister i maskiner och produktionsanläggningar som, om de skulle utförts under normal produktion, skulle orsakat långa och kostsamma produktionsstörningar. 

Andra uppdrag som många vill ha utfört under semestertider är maskinuppgraderingar. Det kan då handla om styrsystemsbyte, olika typer av ombyggnader eller installationer av nya maskinutrustningar.

–Ett vanligt uppdrag är även maskinflyttningar, både inom företaget eller mellan olika produktionsenheter för att förbättra och trimma produktionsflöden, säger Patrik Olson och avslutar:

–Detta arbete med att förbereda produktionen för en friktionsfri uppstart kan vara speciellt viktigt i dessa tider då många tvingats dra ner, och i vissa fall till och med stoppat produktionen helt.

Olsons Maskinservice är bland annat återförsäljare av presstillverkare som Chin Fong och Hursan Pres samt utför kontraktservice och reparationer av mekaniska och hydrauliska pressar.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-04-29 11:31:26

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden