Ytterligare en legoleverantör in i panelbockningsfamiljen

Anrika M.Johansson & Söner AB i Gnosjö har utfört plåtbearbetning sedan 1894. Företaget grundades av Malcolm Johansson, syftet var att veva metallduk. Den typen av bearbetning finns till viss del fortfarande kvar – fokus idag är modern plåtbearbetning.

–I våra stans- och kombimaskiner kan vi både forma, försänka, gänga, stansa och laserskära på en och samma gång. Och vi bearbetar allt ifrån stål och galvade material, men även rostfritt koppar, mässing och plast, säger Alexander Johansson.

Alexander är den fjärde generationen Johansson som styr företaget då han för två år sedan tog över efter pappa Thomas.

Nu satsar M.Johansson & Söner på panelbockningstekniken i och med köpet av en Salvagnini P2Lean 2120. Maskinen är fullt utrustad med Salvagninis patenterade MAC 2.0 och CLA-SIM. Det gör panelbockningsmaskinen 100 procent helautomatisk och behöver inte ställas manuellt. Detta är ett måste för att klara av att producera ner till enstycksproduktion med hög lönsamhet.

P2Lean 2120 är också utrustad med P-verktyg för bockning av små detaljer. Allt för att klara av den bredd av produkter som M.Johansson har i sin produktion.

Salvagnini Scandinavia har sålt P2Lean 2120-maskinen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-04-29 11:30:27

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden