Ravema blir återförsäljare åt MiR

Ravema och Mobile Industrial Robots (MiR) har signerat ett återförsäljaravtal som innebär att Ravema blir en ny återförsäljare av MiR:s mobila robotlösningar på den svenska och norska marknaden.

Både Ravema och MiR upplever en ökad efterfrågan på flexibla automationslösningar från en stor variation av företag och branscher. Med Ravemas starka marknadsnärvaro och goda rykte i Sverige och Norge kommer de bli en stark spelare för att leverera MiRs robotlösningar på dessa marknader.

–Med produkterna från MiR kommer vi utöka vårt erbjudande och möjligheterna att hjälpa våra kunder med att hitta den bästa automationslösningen för deras interna logistik. Tekniken är spännande och erbjuder samtidigt flexibla lösningar som passar för väldigt många typer av företag och branscher, säger Alexander Olander, affärsområdeschef på Ravema.

Jakob Møhl Bebe är försäljningschef på MiR:

–Marknaden för våra mobila robotar ökar, både globalt och i Sverige och Norge. Vi ser en stor potential i medelstora, stora och multinationella företag som önskar att optimera sina processer kring intern logistik. Med Ravema introducerar nu MiR en stark distributör som kan hjälpa oss att nå ut till den stora potentialen som de svenska och norska marknaderna erbjuder. Ravema har ett brett spann på olika kunder och de har en bra erfarenhet av andra automationslösningar. Vi är säkra på att detta är en bra matchning och vi ser fram emot ett starkt samarbete, säger han.

MiR utvecklar och marknadsför avancerade samarbetande och säkra självkörande mobila robotar som snabbt, enkelt och kostnadseffektivt hanterar intern logistik för att frigöra personal.

MiR grundades av danska robotspecialister och har sitt huvudsäte i Odense i Danmark. Företaget köptes 2018 av Teradyne som är en ledande leverantör av automatiserad testutrustning.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-04-15 12:19:33

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden