Fleroperationsmaskin ska klara ökad orderingång

Maskinoperatören Joakim Nordin vid den nya maskinen. Maskinoperatören Joakim Nordin vid den nya maskinen.

Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo investerar i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. Den nya investeringen gjordes för att klara en ökad orderingång.

Kiwa–maskinen har en palettstorlek på 500 x 500 mm. Maskinen är utrustad med ett verktygsmagasin på 80 verktygsplatser, (utbyggbart till 240 platser). Maskinen har en Big-Plus spindel med 40 bars kylvätsketryck. Maskinen levereras med spåntransportör med trummfiltersystem samt mätprobar. Styrsystemet är Fanuc 31i-B.

Atlings Maskinfabrik är en välkänd tillverkare av hydrauliska självcentrerande stödlager samt en produktionspartner till svensk och internationell verkstadsindustri.

Atlings har sedan tidigare en likvärdig Kiwa–maskin med åtta paletter och 220 verktygsplatser.

Kiwa är ett japanskt företag som tillverkar fleroperationsmaskiner. Idag är den stora produkten horisontella fleroperationsmaskiner med palettstorlek 400, 500 och 630 mm.

Maskinerna har ofta palettpooler och stora verktygsmagasin. En finess är att maskinerna går att expandera i efterhand. Det vill säga kunden kan starta sin produktion i en två–palettsmaskin och senare bygga ut antalet palettstationer och storleken på verktygsmagasinet.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-03-04 14:25:42

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden