Laxåföretag först i Sverige med en Acura 85

Fr v Stefan Hallonborg (säljare MaskinFransson), Daniel Svensson (produktionschef Elisolation) och Sebastian Strålin (operatör Elisolation). Fr v Stefan Hallonborg (säljare MaskinFransson), Daniel Svensson (produktionschef Elisolation) och Sebastian Strålin (operatör Elisolation).

Den tyska verktygsmaskintillverkaren Hedelius modell Acura 85 introducerades på EMO-mässan i Hannover i höstas. Nu har den första Acura 85-maskinen sålts till ett svenskt företag. Köpare är Elisolation AB i Laxå.

Maskinen har levererats och installerats av MaskinFransson som har representerat Hedelius de senaste fyra åren med mycket goda försäljningsresultat. Elisolation sökte en femaxlig fleroperationsmaskin i premiumsegmentet och hade även önskemål om att hitta en maskintillverkare som också kunde erbjuda modeller för deras övriga behov.

Då Hedelius har ett heltäckande program av 3-, 4- och 5-axliga maskiner i en mängd olika utföranden blev valet till slut ganska enkelt, menar företrädare för MaskinFransson.

Acura 85 är den största modellen i Acura-serien med en bordsdiameter på 850 mm och klarar ämnen upp till ett ton.

I en Hedelius Acura kan femaxlig simultanbearbetning utföras. Modellen kan fås i tre olika storlekar och i en mängd olika utföranden. Utmärkande för Acura är mycket god ergonomi och stabilitet. Dessutom har maskinen goda möjligheter för laddning och urladdning, både framifrån och från sidan.

Laddning med kran kan också utföras, det utan begränsningar då hela taket över bearbetningsutrymmet följer med dörren när den öppnas.

Elisolation AB i Laxå grundades på 1940-talet och är verksamma inom områdena för tillverkning av isolations-komponenter till El-kraft, elektro-, processindustrin.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-01-22 13:03:41

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden