Mitutoyo visade ny maskin i Jönköping

Henrik Lalin vid den nya koordinatmätmaskinen.  Foto: Per Sjögren Henrik Lalin vid den nya koordinatmätmaskinen. Foto: Per Sjögren

En av utställarna när mässan Elmia Subcontractor i Jönköping genomfördes förra veckan var Mitutoyo Scandinavia som hade en helt ny mätmaskin i montern.

–Det är första gången som Mistar 555 visas i Sverige. Maskinen är till för att stå direkt i produktionen, säger Henrik Lalin, marknads- och försäljningsansvarig på Mitutoyo Scandinavia.

Enligt Mitutoyo innebär Mistar 555, som premiärvisades på mätmässan Control i Stuttgart i våras, en stor förbättring och effektivisering för ett verkstadsföretag.

–Man får direkt information om något skulle vara fel på en detalj, säger Henrik Lalin.

Här är ett exempel – en cnc-operatör behöver snabbt kolla första detaljen i en ny batch. I och med att Mistar 555 står direkt i produktionen kan operatören göra förstabitskontroll i anslutning till sin verktygsmaskin.

Med mätmaskinen direkt i produktionen behöver maskinoperatören inte gå till ett mätrum för att kontrollera detaljer, vilket sparar mycket tid. Det kan också vara hög beläggning i mätrummet – i sämsta fall får operatören svar angående förstabiten fört dagen efter.

Mistar 555 frigör värdefull tid för ett företag.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-11-20 12:59:21