Binpicking visades på öppet hus

Mikael Jigbäck, Yaskawa Nordic och Magnus Lundberg, Mabema, tog hand om besökarna under öppna huset.  Foto: Per Sjögren Mikael Jigbäck, Yaskawa Nordic och Magnus Lundberg, Mabema, tog hand om besökarna under öppna huset. Foto: Per Sjögren

Japanska Yaskawa tillverkar bland annat robotar, styrsystem, servomotorer och frekvensomriktare. I Europa säljs Yaskawas robotar under varumärket Motoman. Förra veckan genomförde dotterbolaget Yaskawa Nordic AB ihop med Mabema (produktleverantör av visionsystem) öppet hus i Yaskawas lokaler i Jönköping.

–Vi visar vårt bolag och framför allt hur vi jobbar och att vi har ett starkt partnernätverk, säger Mikael Jigbäck, som ansvarar för försäljning mot partners på Yaskawa Nordic.

–Vi demonstrerar vad som kan utföras med och kring en robot, i olika sammanhang. Fokus är på visionteknik, fortsätter han.

Yaskawa och Mabema demonstrerade bin-picking. Lösningen bestod av en Motomanrobot och Mabemas produkt Mabema BinPicker, som är robotguidning och plockning av osorterat gods direkt från pall.

Med lösningen ville arrangörerna demonstrera att det inte är krångligt att komma igång med denna typ av automation.

–Mabema BinPicker är en användarvänlig plattform där det är relativt enkelt att göra program. Påpekas ska också att det är många pusselbitar som ska läggas ihop för att en applikation ska bli lyckad, säger Magnus Lundberg, vd för Mabema.

Med Mabema BinPicker kan detaljer ligga helt fritt orienterade i emballaget, även i höjdled, vilket innebär att separerande mellanlägg inte behövs. Tekniken lämpar sig väl för komplexa former och detaljer med vaga konturer.

Yaskawa Nordic, med huvudkontor i Torsås, har 165 anställda. På Jönköpingskontoret arbetar sju personer.

Yaskawa Nordics försäljningsområde är förutom de egna dotterbolagen i Finland och Ryssland även samtliga distributörer i Europa plus Sydafrika och Australien.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-11-20 12:58:24

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden