Två nya DMG Mori till RP Mold

Operatören David Nedolugin vid en av de två nya DMG Morimaskinerna.  Operatören David Nedolugin vid en av de två nya DMG Morimaskinerna.

RP Mold, som ligger i Klintehamn på Gotland, ökar nu sin kapacitet och investerar i ytterligare två maskiner från DMG Mori Sweden. Investeringen består av en CLX 350 V4, en svarv med drivna verktyg och Y-axel samt en CMX 1100 V, en vertikal fleroperationsmaskin. Med den avancerade svarven blir företaget nu mer komplett och kortar ner ledtiderna på formverktygen.

Den vertikala fleroperationsmaskinen ger möjlighet till en ännu högre kapacitet. CLX 350 V4 och CMX 1100 V uppfyller kraven på hög precision, god ergonomi samt ett användarvänligt styrsystem.

Båda maskinerna är utrustade med linjärskalor och har styrsystemet Siemens Operate 4,7 med 19 tums skärm. Med bra erfarenhet från två tidigare maskininstallationer från DMG Mori var de här maskinerna ett tryggt val.

RP Molds huvudsakliga inriktning är produktion av komplexa och avancerade formverktyg. Företagets specialområde är avancerade formverktyg för gummi- och plastproduktion samt legotillverkning av kortserier med hög precision i stål, härdat stål och aluminium. Kunderna finns på Gotland och runt om i Sverige samt även i Polen, Estland och Litauen.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-11-20 12:57:15

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden