Nibe köper SafanDarley

Vid en av de nya kantpressarna ses Herman Nordqvist, Patrik Ahlin och Stefan Kovac. Vid en av de nya kantpressarna ses Herman Nordqvist, Patrik Ahlin och Stefan Kovac.

Nibe i Markaryd, som bland annat tillverkar Contura–kaminer och Premodul–skorstenar, har investerat i två kantpressar av märket SafanDarley. Det är en E-brake Ultra E130-3100 och en E-brake Econic E40-1600 som har levererats av Din Maskin.

­–När vi skulle investera i nya kantpressar hade vi krav på att maskinerna skulle ge stabilitet i tillverkningen, att de gav ett jämt utfall, att vi hade möjlighet att använda samma verktyg som tidigare och att det var en ergonomiskt utformad maskin där operatören slipper tunga verktygsbyten. SafanDarleys kantpressar motsvarade detta, säger Patrik Ahlin, produktionsteknisk gruppchef på Nibe.

Stefan Kovac, kantpressoperatör på Nibe, var med och provkörde pressarna innan investeringen:

–Jag är nöjd med maskinerna då de går tyst och fint vid körning. Verktygsuppsättningen har fungerat väl till majoriteten av våra detaljer.

E-brake Ultra E130-3100 och E-brake Econic E40-1600 är servoelektriska pressar, vilket innebär låga underhålls- och driftskostnader samt en låg ljudnivå vid drift.

–Eftersom en servolelektrisk press inte har hydraulolja kräver den dessutom minimalt underhåll och avsaknaden av hydraulsystem medför även högre precision och jämnare bockningsresultat, säger Fredrik Carlsson, produktansvarig för SafanDarley på Din Maskin.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-11-06 11:30:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden