Spikrakt uppåt för Alingsås Plåtmaskiner

Johnny Kvist, försäljningschef på Alingsås Plåtmaskiner och Peter Persson, säljare med ansvar för industri på samma företag. De står framför en nyutvecklad Euromacstans. Bilden är tagen på mässan BlechExpo som genomförs den här veckan. Johnny Kvist, försäljningschef på Alingsås Plåtmaskiner och Peter Persson, säljare med ansvar för industri på samma företag. De står framför en nyutvecklad Euromacstans. Bilden är tagen på mässan BlechExpo som genomförs den här veckan.

Det går bra för Alingsås Plåtmaskiner, under oktober sålde de fyra maskiner av märket Euromac. Det är en MBX Plus (stansmaskin) och tre stycken Digibend (horisontella pressar).

–Det känns jättebra. Vi ser med tillförsikt på framtiden och vi räknar med att öka försäljningen av Euromac, säger Johnny Kvist, försäljningschef på Alingsås Plåtmaskiner.

Euromac är en italiensk tillverkare av plåtbearbetningsmaskiner. Euromac är ett familjeägt företag med cirka 30 anställda som ligger i Formigine Modena i regionen Emilia Romagna (huvudort Bologna).

Alingsås Plåtmaskiner är en helhetsleverantör av maskiner och verktyg till plåt- och ventilationsföretag. Förutom Euromac representerar de bland annat Schechtl, Stubai, Farina, Faccin och Roundo.

Alingsås Plåtmaskiner har brutet räkenskapsår 1/5-30/4. Omsättningen det senaste räkenskapsåret var 42 miljoner kronor.

–Sedan maj har vi ökat med 26 procent, säger Johnny Kvist.

Alingsås Plåtmaskiner, som ligger i Götene i Västra Götaland, ägs och drivs av Johnny Kvist och Sofie Dahlgren. När de köpte Alingsås Plåtmaskiner 2014 var omsättningen fem miljoner kronor. De har gjort och gör en rejäl resa.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2019-11-06 11:20:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden