Mångsidigt alternativ för djupare spår

Dormer Pramet har utökat sitt sortiment av avsticknings- och spårstickningsverktyg med ett flertal viktiga artiklar.  

Det omfattar nu ett komplett utbud för ett flertal olika bearbetningar och material innehållande ett nytt vändskär, två nya geometrier, en ny hårdmetallsort, blad och verktygshållare.   

Det nya 25 mm långa dubbeleggade GL-vändskäret finns i ett flertal bredder från 2–6 mm. För djupa spår klarar nu GL 60 procent större djup jämfört med Dormer Pramets LCMF16-vändskär.

En ny PVD-belagd sort, G8330, har introducerats för GL-skären för att nå ett mångsidigt och stabilt alternativ för bearbetning av stål, rostfritt och gjutjärn. 

Vändskären stöds också av två nya geometrier. PR är förstaval för medel till hög matning vid många olika bearbetningar och förhållanden. Dess skäreggsstyrka motstår urflisning mycket bra vid intermittenta ingrepp och är idealiska till avstickning av stänger.

PM-geometrin är ett alternativ för små till medelhöga matningar i mjuka material som till exempel austenitiskt rostfritt stål eftersom den motverkar påkletning på eggen och minskar skäggbildning vid avstickning av rör.  

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-10-24 08:00:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden