Skolan där de arbetar med toppmoderna Bystronicmaskiner

Eleven Tim Hardyson byter munstycke i laserskärarmaskinen. Foto: Industribilder.se Eleven Tim Hardyson byter munstycke i laserskärarmaskinen. Foto: Industribilder.se

Filbornaskolan i Helsingborg har investerat i toppmodern teknik. På skolans industritekniska program finns nu en laserskärmaskin med en resonator på 3,2 kW och en styrd kantpress med en presskraft på 60 ton. Kantpressen kommunicerar med laserskärmaskinen.

Eleverna på det industritekniska programmet får bland annat arbeta med mjukvara samt lära sig fördelen med plåtbearbetningsmaskiner som är sammanlänkade med varandra. Studenterna utför arbetsuppgifter vilka är vanligt förekommande ute i verkstadsindustrin.

I ett pressmeddelande från Bystronic Scandinavia säger en av lärarna på IN-programmet på Filbornaskolan följande ”vår uppgift är att se till att eleverna ska vara väl förberedda för den standard som idag råder ute i industrin”.

På det industritekniska programmet arbetar de bland annat efter devisen att de elever som går ut programmet med godkända betyg ska vara anställningsbara från den dag då de lämnar skolan. I stort sett får alla elever som går ut med godkända betyg också arbete.

De toppmoderna maskinerna har Filbornaskolan köpt av Bystronic Scandinavia.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-10-10 08:38:41

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden