Högteknologiskt i Blums monter

Lars Strungat på Blum Novotest AB demonstrerar LC-Vision. Foto: Per Sjögren Lars Strungat på Blum Novotest AB demonstrerar LC-Vision. Foto: Per Sjögren

Förra veckan genomfördes EMO-mässan i Hannover. En av utställarna var Blum-Novotest GmbH som bland annat tillverkar mätsystem för mätning av komponenter och verktyg. Det är bland annat probar, tool setters och lasrar för exakt förinställning och mätning av detaljer i verktygsmaskiner.

En av produkterna som Blum-Novotest visade på EMO var LC-Vision, en visualiserings-mjukvara speciellt utvecklad för Blums lasermätningssystem.

–Den som köper en LC50 Digilog V.6 laser får med LC-Vision på köpet, säger Lars Strungat, vd för Blum Novotest AB.

Blums digilogprodukter, det vill säga mätprodukter som både är analoga och digitala, möjliggör skanning av verktyg och arbetsstycken.

LC-Vision har en rad digitala funktioner som säkerställer produktionsprocessen på ett verkstadsföretag. Med LC-Vision går det att spåra mätvärden, upptäcka förslitningar på verktyg, och på ett enkelt sätt åskådliggöra och styra en mängd funktioner direkt från maskinens styrning.

Med en Digilog Laser och LC-Vision skapas också förutsättningar för de helt nya funktionerna Spindle Control, Vibration Analysis och 3D Tool Control.

Mjukvaran kontrollerar varje skärkant på ett verktyg samt visar också på tusendels millimeter hur lång varje tand är. Med LC–Vision får man även kunskap om hur en skärkantsradie ser ut i verkligheten och kan kompensera för detta direkt med olika strategier beroende på vilka axlar man arbetar med. All information som LC–Vision ger kan studeras visuellt med till exempel grafer på en stor skärm.

–LC-Vision passar bra för den som utför komplex bearbetning och där krav på mycket hög noggrannhet råder, säger Lars Strungat.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2019-09-25 12:12:10

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden