Fiberlaserskärmaskin ska klara ökad produktion

En investering i en fiberlaser snabbar upp arbetet rejält konstaterar Tomas Svensson och operatören Anton Jeppsson. En investering i en fiberlaser snabbar upp arbetet rejält konstaterar Tomas Svensson och operatören Anton Jeppsson.

Det finns några laserskärmaskiner i Landskrona, men bara en fiberlaserskärmaskin – den hos Frankis Rostfriteknik AB. Maskinen är en Bystronic BySprint Fiber 3015 som hanterar plåt upp till 3000 x 1500. Grundaren och ägaren av Frankis Rostfriteknik, Tomas Svensson, räknade på fördelarna med den hastighet som fiberlasern skulle kunna leverera. Efter ett halvårs drift konstaterar han att han räknat rätt. 

–Vi skulle göra 24 hål på 0,5 mm i en produkt, det tog åtta sekunder! Det faktum att fiberlasern arbetar så snabbt innebär att vi har möjlighet att ta in mer jobb. Vi har därför kunnat anställa en ny säljare som har detta som uppgift.

Frankis tillverkar allt från plogar till flygmaskinsdetaljer till Learjet och tar sig även an komplicerade prototypdetaljer.

Frankis har även en kantpress på 320 ton från Bystronic som är kopplad till lasern och får därigenom ett smidigt flödeschema via programmen Bysoft och Bybend.

Företaget har tolv anställda och en årsomsättning på 20 miljoner kronor.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-09-11 09:30:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden