Fixator investerar i en Hurco VM 20i

Fr v Håkan Conradsson, Nordiska Wemag och den som har sålt maskinen, samt Fredrik Törning och Mats Lindström, Fixator. Fr v Håkan Conradsson, Nordiska Wemag och den som har sålt maskinen, samt Fredrik Törning och Mats Lindström, Fixator.

Fixator ligger i Vallentuna, norr om Stockholm och fräser och svarvar i små och medelstora serier i de flesta förekommande material. Förutom legoarbeten har Fixator även egen produktion och försäljning av VBK Dimkylare och VBK snitt- och gängtapphållare för supportsvarvar.

­–Vi investerar i vår sjätte styrda maskin, en Hurco VMi20, för att kunna möta den allt större efterfrågan från våra kunder som kräver korta ledtider och kvalitet, säger delägaren Fredrik Törning. Eftersom vi har lång och god erfarenhet av Hurcos maskiner är valet självklart.

­Efterfrågan har ökat stadig under senare år, sakta men säkert och utan större svängningar, berättar Fredrik Törning vidare.

­–Vi är inte så stora, bara fyra som arbetar, och inte någon stor produktionsverkstad. Så många blir glatt överraskade när de hittar oss, för vi gör gärna prototyper och små serier medan det finns ganska gott om stora produktionsverkstäder.

Tack vare sina återkommande kunder som kommer med sina detaljer har företaget utvecklats lugnt och stabilt trots att man normalt bara har någon månads framförhållning i själva produktionen, förklarar han. Men inga jättestora serier.

­–Vi har lång erfarenhet av Hurco. Att ha samma maskiner är en fördel, för inkörningsprocessen går fortare och vi har haft bra samarbete med Hurcos säljare.

Fixator startades 1946 under namnet ALNI handelsbolag och köptes  2010 av nuvarande ägarna Mats Lindström, Fredrik Törning, Joakim Olsson och Peter Åhlander. Samtdigt flyttades företaget till sin nuvarande adress i Vallentuna.

Mats Thorén

Publicerad 2019-08-28 12:49:36

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden