Ökad kapacitet med ny bäddfräs

Fr v: Tomas Estehag, säljare Mekana Maskin, Magnus Zinnerström och Ronny Erlandsson, ägare av Ziwa Mekaniska respektive maskinoperatör på företaget. Fr v: Tomas Estehag, säljare Mekana Maskin, Magnus Zinnerström och Ronny Erlandsson, ägare av Ziwa Mekaniska respektive maskinoperatör på företaget.

Ziwa Mekanisk Tillverkning AB har satsat på en bäddfräsmaskin av fabrikat MTE BF 3200 från Mekana Maskin AB. Maskinen har införskaffats för att Ziwa ska kunna öka sin fräskapacitet. MTE BF 3200 har en längdrörelse på 3000 mm och är utrustad med Heidenhain–styrsystem samt har automatiskt universalfräshuvud, ATC 24 och CTC 20 bar.

Ziwa Mekanisk Tillverkning är ett teknikföretag som grundades 1987 och drivs idag av andra generationen, Magnus Zinnerström och Mats Waltersson. Bolaget har cirka 30 anställda med stort kunnande och lång erfarenhet av skärande bearbetning.

Ziwas styrka är fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer. Företaget har en bred maskinpark vilket gör att även medelstora volymer passar dem bra. Innovativ mekanisk tillverkning med kunden i focus är Ziwas kännetecken.

Företaget ligger i Färjestaden på Öland.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2019-08-14 09:34:16

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden