Verktygsmakarna i Värnamo köper sänkgnist

Företagets tre delägare – fr v Rickard Gustavsson, Henrik Modin och Carl Bengtsson.  Företagets tre delägare – fr v Rickard Gustavsson, Henrik Modin och Carl Bengtsson.

Verktygsmakarna i Värnamo AB är ett nystartat företag bestående av tre delägare som nu påbörjar uppbyggnaden av sin maskinpark. Den senaste investeringen är sänkgnisten Form E 600 från GF Machining Solutions.

Form E 600 kompletterar Verktygsmakarna i Värnamos maskinpark som sedan tidigare har tre- och femaxliga fleroperationsmaskiner från Mikron (även de inom GF Machining Solutions).
Huvudinriktningen för Verktygsmakarna är produktion av formverktyg för formsprutning i zink, silikon och gummi. Företaget tillverkar 95 procent av alla komponenterna till formverktygen i den egna verkstaden och har kontroll över hela processen.
Företaget utför även småserieproduktion med hög tekniknivå i både svarvar och fräsar.
–Några av våra större kunder på verktygssidan är underleverantörer till fordons- och möbelindustrin, mycket beslag och liknande, säger Carl Bengtsson som är en av de tre delägarna i Verktygsmakarna i Värnamo.
Carl Bengtsson har lång erfarenhet av branschen och har tidigare varit delägare i ett annat verkstadsföretag. Det fanns ingen tveksamhet i att satsa på nytt, trots att många vädrar omslag i affärsklimatet:
–Avmattningen i konjunkturen är märkbar, men vi ser det mera som en återgång till det normala efter de senaste årens fulla ös. Det har varit lite extremt tidigare och det är positivt att det lugnar ner sig.
Masentia i Värnamo har sålt sänkgnisten Form E 600.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-06-12 06:23:56

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden