Två svarvar till Franzéns Mekaniska

På bilden ses Peter Olausson, som arbetar med produktionsteknik på Franzéns Mekaniska Verkstad och Peter Smith, säljare på DMG Mori Sweden.  På bilden ses Peter Olausson, som arbetar med produktionsteknik på Franzéns Mekaniska Verkstad och Peter Smith, säljare på DMG Mori Sweden.

Franzéns Mekaniska i Järpås, i Västra Götaland, har nyligen fått två nya svarvar från DMG Mori Sweden installerade. Maskinerna har portalladdning, allt för att möta den ökande orderingången samt den positiva prognosen för 2019 och framåt.

Franzéns Mekaniska Verkstad AB, som grundades 1971, specialiserar sig på avancerad NC-bearbetning. De utför legotillverkning av precisionsdetaljer i såväl små som stora serier åt ett flertal av landets ledande industrier, där fokus ligger inom hydraulik och pneumatik.

Företaget har i omgångar utökat sin produktionsyta och personal och samtidigt investerat i en modern maskinpark. Den här gången blev det nya svarvar från DMG Mori Sweden, två stycken NLX 2500SY.

Svarvarna är i likhet med flera andra maskiner hos Franzéns utrustade med automation i form av portalladdare. Laddaren tar hand om detaljer upp till 20 kg och gör det möjligt att köra maskinerna ett helt skift utan bemanning.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-06-12 06:19:28

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden