Dennis Helfridsson blir ny landsansvarig för ABB Sverige

Dennis Helfridsson, chef för Robotics & Discrete Automation på ABB i Sverige har utsetts till landsansvarig för ABB Sverige Dennis Helfridsson, chef för Robotics & Discrete Automation på ABB i Sverige har utsetts till landsansvarig för ABB Sverige

Dennis Helfridsson, chef för Robotics & Discrete Automation på ABB i Sverige har utsetts till så kallat legal landsansvarig för ABB Sverige, en roll han tillträder senast första januari 2020, uppger ABB i den kommuniké där företaget nu offentliggör den nya organisationen på landsnivå. Dennis Helfridsson har arbetat på ABB sedan 1994. Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll parallellt med uppdraget att vara Sverigeansvarig.

Dennis Helfridsson efterträder Johan Söderström, som har innehaft befattningen som landschef för ABB Sverige sedan år 2011. Björn Jonsson, Sverigechef för området Industrial Automation, Mats Peterson, Sverigechef för området Electrification, och Ulf Hellström, Sverigechef för området Motion, kommer att fortsätta i sina nuvarande roller samtidigt som de kommer att stötta Dennis Helfridsson i hans nya uppdrag förtydligar ABB i kommunikén.

Avskaffar matrisen
Den nya organisationen avspeglar ABB:s planer på att avskaffa matrisorganisationen och överföra landsorganisationerna till företagets fyra nya affärsområden. Dessa är i drift sedan den 1 april 2019 och består av Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation.

Dagmar Zitkova E-mail:
Publicerad 2019-06-12 06:17:22

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 08 2019 Begagnatmarknad 08 2019