AP&T levererar det senaste inom presshärdning till MA Polska

En ledande leverantör till den kvalitetskänsliga bilindustrin vände sig till svenska AP&T för att ta sin presshärdning till en högre nivå.

 

Metal Automotive Components, MA, har huvudkontor i Turin och är stor leverantör av kallformade plåtdetaljer till den globala fordonsindustrin. För några år sedan beslöt företaget att även börja tillverka presshärdade komponenter.

AP&T har arbetat med presshärdning sedan början av 2000-talet och har nu levererat en presshärdningslinje till MA Polskas anläggning i Tychy i södra Polen.

Linan är redan är i drift och är den hundrade i raden av presshärdningslinjer som AP&T installerat totalt. Den nya linjen är en komplett, nyckelfärdig lösning utrustad med AP&T:s system för in-line process monitoring. I systemet används pyrometer- och infraröd kamerateknik för att mäta och kontrollera materialtemperaturen med hög precision både före och efter pressning. Det möjliggör tillverkning av delar med hög och jämn kvalitet i en noggrant kontrollerad process med korta cykeltider. Det är en förutsättning för att bilindustrins kvalitetsstandard CQI9 kan uppfyllas på ett effektivt sätt.

–MA insåg tidigt möjligheterna med vår teknik, vilket också gjort samarbetet väldigt stimulerande. Det är alltid extra givande när båda parter siktar högt och når upp till gemensamma mål, säger Lennart Johansson produktchef på AP&T.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2019-05-29 13:42:53

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden