3D Center utökar produktportföljen

3D Center i Västervik utvidgar sitt produktsortiment med en ny Jet Fusion 5200-serie. Jet Fusion 5200 är ett industriellt 3D-utskriftssystem som tar 3D-utskrifter till nya nivåer när det gäller effektivitet, repeterbarhet och kvalitet. Den nya serien passar kunder som satsar på full volymproduktion och skriver ut med en noggrannhet som kan jämföras med formsprutning.

Serien består av HP Jet Fusion 5200, 5210 och 5210 Pro. Hårdvaran som har utvecklats och förbättrats ger användaren högre produktivitet än 4200-serien, med upp till 40% lägre kostnad per detalj.

Bland de nya funktionerna som 5200-serien har är ”single-pass-configuration” för snabbare utskriftshastighet och starkare lampor för bättre noggrannhet och stabilitet. Den ger även ökad flexibilitet och säkrare drift än tidigare. HP har utveckalt en temperaturanalys i realtid som innebär bättre precisionskontroll.

HP Jet fusion dominerar polymermarknaden inom additiv tillverkning.

-Med den nya 5200-serien möjliggör man att leverera 3D-printade komponenter direkt till monterings/produktions-linjen med en IT-grade på 13 och CPK över 1,3. Den nya serien möjliggör även produktion med ytterligare material som TPU och PP, säger Ulf Qviberg, vd för 3D Center.

3D center är ett av Sveriges ledande företag vad det gäller lösningar inom additiv tillverkning. De har några av de största portföljerna av professionella 3D-skrivare med produkter från HP, Kodak, 3D Platform med flera och kan erbjuda de flesta tekniker inom 3D som professionella tillverkare efterfrågar.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:gudrun.lindfors-ronnblom@vtf.se
Publicerad 2019-05-15 11:11:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden